4PX Dai Bin: pomozte čínským značkám jít na moře. Jak plánovat uspořádání přeshraniční logistiky v průběhu 2021?
July , 18 2022 AM CST

Vedoucí slova: v Číně existuje rčení: pokud chcete být bohatí, postavte nejdříve silnice. Pro přeshraniční elektronický obchod je logistika "silnicí". V minulosti většina přeshraničních prodejců elektronického obchodu vydělala spoustu peněz, ale také hluboce cítili bolest přeshraniční logistiky. Jak by tedy měli přeshraniční prodejci elektronického obchodu plánovat své uspořádání v logistice do 2021?


V osmém květnu došlo k úspěšnému závěru konference o přeshraničním elektronickém obchodování Shenzhen Dongguan Hui a výběrové konference hostované mezinárodní stanicí Alibaba a jmenované Sifangem. Dai bin, viceprezident Di Sifang a generální manažer obchodní divize třídy B, jako speciální host analyzoval logistiku a horká témata a přidal pomoc na cestě čínských značek k moři.


01 Severoamerický trh rychle roste


V letech 2020 se rozsah čínského exportního přeshraničního elektronického obchodování zvýšil na 1,12 bilion juanu a registrace podniků spojených s přeshraničním elektronickým obchodem se meziročně zvýšila o 61,6% ročně. Epidemie nejen podpořila online spotřební poptávku zámořských spotřebitelů, ale také urychlila zavádění čínských výrobků na svět. Výbušný růst přeshraničního elektronického obchodování je hned za rohem, což vede k rozvoji přeshraničního logistického průmyslu.


Údaje o přeshraniční logistice odrážejí úroveň vývoje globálního přeshraničního e-commerce. Podle Dai bin, od 2004, přeshraniční logistický průmysl prošel érou přímých dodávek, érou přímých dodávek a skladových dodávek a oficiálně se posunul k éře integrovaných řešení přeshraničního dodavatelského řetězce v 2020. Odhaduje se, že od 2021 do 2025 bude globální přeshraniční trh s přímými balíky nadále expandovat a přizpůsobovat se, s průměrným ročním poklesem asi 10miliard písmen a průměrným ročním růstem více než 15miliard expresních balíků. Současně se výrazně zvýšil počet zámořských skladů v různých zemích, přičemž Evropa a Spojené státy zahrnují 47,6%, následující jihovýchodní Asie. Vzhledem k rychlému růstu uživatelů ve Spojených státech způsobenému epidemií, počet přeshraničních kupujících v Severní Americe poprvé v roce 2020 překročil počet přeshraničních kupujících v Evropě, což zahrnuje 41.88%.


"V loňském roce jsem navštívil téměř tisíc podniků a 70% prodejců průmyslu mi řekl, že američtí kupující představují 70% průmyslu, zatímco evropští kupující představují 70% Spojených států, a Evropa, Japonsko a Jižní Korea představují pouze 85% Spojených států. Proto je představitelné, že existuje mnoho zámořských skladů ve Spojených státech. Více než šest skladů ve Spojených státech, s téměř polovinou jednotlivých skladových ploch více než 35000 metrů čtverečních. Vzhledem k tomu, že přichází více velkých, nadvážných, ultra vysokých a ultra dlouhých zboží, je to vývojový trend. "


Kromě toho mají údaje o přeshraničním logistickém odvětví velký referenční význam pro přeshraniční výběr elektronického obchodu. Podle logistických velkých dat disifangu od června do prosince loňského roku jsou nejvyššími přímými balíky pouzdra na mobilní telefon, membrány mobilních telefonů a další příslušenství, stejně jako lehké dodávky pro prevenci epidemií, jako jsou masky. Žebříčku zámořských skladových dodávek dominuje tiskové a skenovací zařízení, lampy, kuchyň a koupelna, automobilové díly a nábytek. Můžete porovnat, zda jsou v této kategorii.


02 výstup vzduchu a výzva současně existují


Epidemie je letos stále největším horkým místem a téměř všechna horká místa související s přeshraničním elektronickým obchodem jsou s epidemií úzce spojena.


První je popularita přeshraničního trhu ve Spojených státech. Pod vlivem implementace domácí objednávky USA tři po sobě jdoucí platby na stimulaci ekonomiky se mění nákupní režim spotřebitelů z offline na on-line a dokonce i 60 nebo 70-leté ženy se začaly učit online spotřebu. Podle statistik se objem dovozu významných amerických přístavů zvýšil o 67,8% mezi rokem a cena amerických linkových kontejnerů vzrostla, ale stále je obtížné najít krabici, která stačí prokázat, že poptávka na americkém trhu je horká. Rostoucí poptávka nevyhnutelně povede k rostoucím sazbám nákladu a přetížení přístavů nejen ve Spojených státech, ale také v mnoha zemích Evropy a Asie.


2.png


Druhým je formální podpis RCEP, který byl podepsán patnácti zeměmi v listopadu 2020. Po vstupu v platnost mohou čínské podniky investovat do jihovýchodní Asie, aby vybudovaly továrny a jejich značky budou lépe chráněny. Vysoce kvalitní čínské přeshraniční platformy elektronického obchodu zvýší podporu malých, středních a mikropodniků. Jedná se o trh pokrývající téměř dvě,pět miliard lidí a jeho HDP představuje 30% světa, takže trh je velmi obrovský, což je velkým přínosem pro celý přeshraniční elektronický obchod.


Třetí je nejistota trhu způsobená epidemií. Vezměte si Indii jako příklad. Podle nejnovějších údajů indických úředníků na konci dubna se epidemie v Indii vymkla kontrole, některé přístavy začaly hlásit uzavření a dopravci vydali varování nejvyšší úrovně. Čím více tentokrát, tím více potřebujeme objasnit naše výhody, řešit celní odbavení, dopravu, skladování a další problémy a zajistit hladký proces a hladké spojení. Nemůžeme dělat trh s mentalitou rychlého vydělávání peněz.

"Existuje mnoho prodejen a mnoho výzev. V době epidemie je dodavatelský řetězec obzvláště křehký a nejistota se zvyšuje. Prodejci by měli pamatovat, že nedávají vejce do jednoho koše. Je velmi důležité mít vysoce kvalitní značky, diverzifikované produkty a stabilní a spolehlivý dodavatelský řetězec."


03 velká značka, diverzifikovaný, široký obchod, stabilní a spolehlivý


Jako klíčový článek v řetězci přeshraničního elektronického obchodování je přeshraniční logistika pro přeshraniční transakce elektronického obchodu velmi důležitá. Jak si tedy prodejci vybírají vlastní partnery logistických služeb? Dai bin navrhl, aby byli vybráni poskytovatelé služeb s vysoce kvalitními značkami, diverzifikovanými produkty, širokým obchodním rozsahem a stabilními a spolehlivými službami.


3.png


Vezměte si Disifang jako příklad. Pokud jde o sílu značky, disifang slouží milionu zákazníků po celém světě, má více než 110 zámořských kanceláří a má jednodenní kapacitu zpracování balíků 8milion vstupenek. Pokud jde o diverzifikaci produktů, má disifang tři hlavní produkty: globální přímé doručování balíků, zámořský sklad a B2B logistická řešení. Mezi nimi B2B logistická řešení efektivně kombinují tradiční přepravu a přeshraniční logistiku, včetně papírenského průmyslu, nábytkářského průmyslu, oděvního průmyslu a živých produktů, s cílenými řešeními. Pokud jde o obchodní rozsah, globální síť doručování balíčků disifang může v podstatě pokrýt všechny hlavní země; Zámořské sklady Disifangu pokrývají šestnáct hlavních zemí a sběr od dveří k dveřím lze dosáhnout ve východní a jižní Číně. Existují nákladní sklady na letišti Shenzhen, Shenxi, Shendong a dalších místech, které vám mohou sloužit po celý den. Z hlediska stability a spolehlivosti mohou průmyslová logistická řešení, která společnost di Sifang studuje, přímo přizpůsobit nejvhodnější, ekonomické a snadno přijímaná logistická řešení pro každého a poskytnout vám komplexní pokyny z hlediska designu obalů, balení, etikety atd.


Konečně Dai Bin uvedl, že disifang také přizpůsobil sadu logistických řešení pro malé a střední zahraniční obchodní podniky pro uživatele icbu, které lze splnit bez ohledu na zkušební objednávku, vzorek nebo malou velkoobchodní objednávku. "Věnujeme velkou pozornost každému uzlu celého přeshraničního ekosystému a jsme odhodláni řešit každý problém v procesu čínských značek, které jdou na moře, tak abychom doprovázeli čínské značky, které jdou na moře


4.png